انشا درباره ضرب المثل؛ 3 انشا درباره ضرب المثل های معروف
در این بخش مجموعه انشا درباره ضرب المثل های مختلف و معروف فارسی را برای مقاطع مختلف تحصیلی ارائه کرده ایم.
ضربالمثلها جملات یا عباراتی کوتاه و معروف هستند که معمولاً دارای داستان یا پندی آموزنده در پس خود هستند. این عبارات به گونهای طراحی شدهاند که مفهوم یا نکتهای را به شکلی مختصر و مؤثر بیان کنند. بسیاری از ضربالمثلها از نسلهای گذشته به ما رسیدهاند و در مکالمات روزمره به کار میروند تا به جای توضیحات طولانی، پیام مورد نظر را به سرعت منتقل کنند.
به عنوان مثال، ضربالمثل “هرکه بامش بیش، برفش بیشتر” به این معناست که هر کس مسئولیتها و داراییهای بیشتری داشته باشد، مشکلات و چالشهای بیشتری نیز خواهد داشت.
انشا درباره ضرب المثل
انشا در مورد هرکه بامش بیش برفش بیشتر
مقدمه: خداوند به هرکس نعمتی داده و فراخور همان نعمت هم به انسان کار و مسئولیت داده است. به گروهی پول و ثروت و به عده ای هم زیبایی و به یکی هم هوش و ذکاوت، اما در این میان کسانی که ثروت و مال بیشتری دارند، شرایط شان فرق دارد.
بدنه: کسانی که ثروت فراوان دارند. مال و منال جمع کردهاند و خدم و اطرافیان زیادی دارند و مرتب درگیر حسابرسی، مرتب کردن و رسیدگی به ثروت خود هستند یعنی بیشتر وقتشان را صرف این امور میگردد. این ضرب المثل یعنی اگر تعداد بام هایت زیاد باشد هر روز مجبوری هنگام بارش برف بام های زیادی را جارو کنی، یعنی اگر ثروت فراوان داری وقت زیادی هم لازم داری و برعکس فقرا و نیازمندان و مستمندان چنانچه پول و ثروت و اندوخته زیادی ندارند کار اضافی هم ندارند و روز و اموراتشان به آسانی می گذرد آرام سر بر بالش می گذارند و صبح هم نگرانی ندارند.
دیگر نگران محافظت از اموالشان نیستند می دانند که چیزی ندارند تا از آن مراقبت کنند. خاطرشان جمع است که همه داشته هایشان کنارشان است و امکان هیچ گونه دزدی وجود ندارد آنان بالششان زمین است و محافظشان هم خداست. اینکه ثروت فراوانی ندارند دلخور و ناراحت نیستند.
چون میدانند آرامش سهمشان است . و در مقابل افرادی که ثروت و مال و داراییشان زیاد است ، نگران هستند که کی و چه زمانی و چه شبی از دستشان برود و روزانه مشغول رسیدگی به این امور هستند و باید مرتب از دیگران برای امورشان کمک بخواهند. پس این ثروت گاهی موجب درد سر هم می شود. پس هر چیزی به اندازه خوب و مفید است و بهتر است اعتدلال رعایت گردد.
نتیجه گیری: هر کس که سرش بیشتر شلوغ باشد، کارش هم بیشتر خواهد بود. پس بهتر است در زندگی برنامه درستی هم داشته باشید و اگر چنانچه به لطف خدا ثروتی داشتید خدا و مستمندان را فراموش نکنید.
مطلب مشابه: انشا درباره ورزش؛ 10 انشا زیبا درباره ورزش و فواید آن
مطلب مشابه: انشا کتاب پایه های مختلف (14 انشا با موضوع کتاب خوانی)
انشا در مورد جوینده یابنده است
مقدمه: قطره آب را دیده اید که نرم نرم روی سنگ می افتد و بالاخره راه باز می کند. انسان از قطره که ضعیف تر نیست. آرام آرام و ممتد، باید فقط اراده اش را قوی کند و برای زندگی و گمشده زندگی تلاش کند.
بدنه: انسان موجودی ارزشمند و تلاشگر است که همواره درپی یافتن زندگی بوده و برای داشتن یک زندگی ایده آل تلاش می کند. اما در این میان انسان هایی هستند که به دنبال اهداف بلند تری هستند و برای ساختن آرزوهای خودشان تلاش زیادی می کنند و می دانند که اگر برای ساختن چیزی تلاش کنند حتما موفق خواهند شد و نتیجه خوبی به دست خواهند آورد.
روزهای زیادی به دنبال گمشده خودشان هستند و زحمت می کشند و همه وقت و زندگی را بر سر هدفشان گذاشته اند. این چنین افرادی می دانند که اگر دنبال کاری را بگیرند و مرتب برایش برنامه ریزی کنند و زحمت بکشند، حتما موفق خواهند شد و بر فراز قله موفقیت دست تکان خواهند داد.
این افراد هدفشان را یافته اند و برایش جان فدا می کنند. هر فردی در زندگی خودش اولویت هایی دارد که اگر برایش برنامه بریزد و مرتب به دنبالش باشد و با هر سخنی و زخم زبانی دلسرد نشود، هدفش را بزرگ ببیند و برای ساختنش دنیا را به هم بریزد حتما در روزی آفتابی گمشده اش را خواهد یافت و به نتیجه دلخواهش خواهد رسید.
یابندگان نه انسانهای کرات دیگر هستند و نه انرژی مضاعف دارند، بلکه انسانهایی تلاشگر ، خستگی ناپذیر و پر از انرژی هستند که برای خودشان ارزشی قائل هستند. آنقدر زحمت می کشند و تلاش شبانه روز می کنند که هیچ کس نمی تواند آنها را از هدفشان منصرف کند. شب شان با خیال فردایشان سپری می شود و روزشان با کار و زحمت و تلاش. اینان همان کسانی هستند که با افتخار به هدفشان رسیده اند.
نتیجه گیری: برای یافتن آنچه که برایتان مهم است لحظه ای درنگ و کوتاهی نکنید و برای رسیدن به روزهای روشن خورشید را صدا کنید تا به موفقیت و هر آنچه که برایتان مهم است برسید.
انشا در مورد ضرب المثل جوجه را آخر پاییز میشمارند
مقدمه: جوجه ها همیشه در بهار سر از تخم در می آورند و مراحل سختی را می گذرانند تا بتوانند روی پای خویش بمانند.
بدنه: هر بار که گفتم درسم را خوب می خوانم و می خواهم پزشک شوم و در جواب پدر می گفت جوجه را آخر پاییز می شمارند و هر بار که می پرسیدم می گفت صبر کن و منتظر باش تا این که با سختی و تلاش فراوان توانستم به رشته مورد علاقه ام دست یابم و آن روز دوباره از پدرم پرسیدم که حالا برایم معنی ضرب المثل جوجه را آخر پاییز می شمارند را توضیح می دهید.
پدر در جوابم گفت هر جوجه برای این که به درجه خوبی رشد کند و به مرحبه تخم گذاری برسد مراحل سختی را پشت سر می گذارد و روزهای پر از رنجی را طی می کند و تو هم برای این که به رشته مورد نظر خود دست یابی روزها و شب های زیادی متحمل سختی و ناملایمات شدی، درس نفست را برید و حالا آخر پاییز تو همان نتیجه ای است که گرفته ای و برایش زجر کشیده ای، جوجه ها تابستان گرم و سختی را گذراندند تا بتوانند بزرگتر شوند.
انسان ها اگر بخواهند به مدارج عالی برسند باید منتظر گذشت زمان باشند و زحمت بکشند. این که می گویند جوجه را آخر پاییز می شمارند یعنی باید منتظر بمانند تا نتیجه مشخص شود و با عجله کار پیش نمی رود. گذر زمان، تلاش و توکل می توانند آخر پاییز خوبی را برای هرکس رقم بزند.
تحصیل، شغل، دانشگاه، زندگی از جمله موارد مهمی است که باید منتظر گذر زمان بمانید و تلاش کنید. گاهی جوجه های آخر پاییز کم می شوند و افراد نتیجه خوبی به دست نمی آورند و زمانی هم نتیجه مطلوبی به دست می آید.
نتیجه گیری: برای داشتن روزهای روشن و پر فروغ باید تلاش زیادی کنید. از هیچ مانعی نترسید و بدانید که ممکن است با حوادث و موانع زیادی روبه رو شوید ولی به آن روزهای خوب و خوش فکر کنید و از همه شرایط سخت عبور کنید.
مطلب مشابه: انشا خوشبختی؛ 7 انشا جدید و زیبا درباره حس خوشبختی و شادی در زندگی
انشا در مورد ضرب المثل «از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری»
مقدمه:
برخی ضرب المثل ها بسیار پرمعنی هستند و می خواهند درس بزرگی به ما بدهند پس چه خوب است که معنی این ضرب المثل ها را بدانیم و به پندی که در پشت آن وجود دارد گوش دهیم.ضرب المثل «از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری» هم یکی از این حکایات است که من قصد دارم در انشا خودم درباره آن صحبت کنم.
بدنه: در ابتدای انشا باید بگویم که معنی ضرب المثل ” از هر دست بدی با همون دست پس می گیری ” یعنی نتیجه هر عملی به کاری است که انجام می دهید، وابسته است.به زبان ساده تر یعنی اگر بکار خوب و نیک انجام بدهید نتیجه کارتان خوب و اگر کار بد و شر انجام بدهید نتیجه کارتان بد و منفی خواهد بود، این ضرب المثل مصداق این جمله است هر شخص “همان که کِشته، دِرو می کند”.این ضرب المثل زیبا می خواهد به ما بگویید که عمل و رفتار ما سنوشت ما را رقم می زد و کائنات هر رفتاری که با دیگران داشته اید چه خوب چه بد را به سمت خودتان باز می گرداند. ضرب المثل ” از هر دست بدی با همون دست پس می گیری ” به ما گوش زد می کند که عدالت در سراسر این جهان گسترده است و هیچ کار نا پسندی بدون جزا نخواهد بود و همچنین هیچ کار خوبی هم بدون پاداش و نتیجه نمی ماند.پس بهتر است همیشه در جین انجام هر عملی به عاقبت کار خود فکر کنیم و از سر بی توجهی و بی فکری آثار و نتایج بد را برای خود جمع نکنیم.
نتیجه:
خداوند مهربان در آیه ی از قرآن فرمورده: ” فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ خَیْرًا یَرَهُ ، وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ شَرًّا یَرَهُ پس هر کس به وزن ذره ای نیکی کرده باشد آن را می بیند و هر کس به وزن ذره ای بدی کرده باشد آن را می بیند.”پس هیچ کار بد و خوبی بدون پاسخ نخواهد ماند،در واقع از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری.
مطلب مشابه: انشا آماده با موضوعات متنوع (10 انشا جدید آماده و آزاد مختلف)