سخنان قصار فروید؛ متن های عمیق روانشناسی از بنیانگذار علم روانکاوی

در این بخش از سایت تک متن جملات قصار زیگموند فروید را برای شما قرار داده‌ایم. زیگموند فروید عصب‌شناس اتریشی و بنیان‌گذار دانش روانکاوی، روشی بالینی برای ارزیابی و درمان آسیب‌های روانی، بود. فروید مطالعات خود را در رشتهٔ پزشکی در دانشگاه وین در سال 1873 آغاز کرد. او تقریباً 9 سال در آنجا تحصیل کرد. وی به پژوهش‌های فیزیولوژی عصبی و مخصوصاً در رابطه با پژوهش در مورد اندام جنسی مارماهی و دستگاه عصبی ماهی علاقه داشت.

سخنان قصار فروید؛ متن های عمیق روانشناسی از بنیانگذار علم روانکاوی

جملات عمیق روانشناسی از فروید

ایگو ضعیف بسیار تحت فشار می باشد. باید به سه ارباب خشن خدمت کند، و باید تمام تلاش خود را برای تطبیق ادعاها و خواسته های هر سه انجام دهد. این سه ظالم عبارتند از دنیای بیرونی، سوپرایگو و اید

تفکر یک برخورد تجربی با مقادیری اندک از انرژی است، درست همانطور که یک ژنرال قبل از اینکه نیروهایش را وارد عمل کند، ارقام مینیاتوری را روی نقشه حرکت می‌دهد. (از “سخنرانی‌های مقدماتی جدید در مورد تحلیل روانی”،1933)

آگاهی ما از ارزش تاریخی برخی آموزه‌های دینی، احترام ما را به آنها افزایش می‌دهد، اما پیشنهاد ما را مبنی بر اینکه آنها نباید به عنوان دلایلی برای احکام تمدن مطرح شوند، باطل نمی‌کند برعکس! آن بقایای تاریخی به ما کمک کرده اند که آموزه های دینی را به عنوان یادگارهای روان رنجوری ببینیم، و اکنون ممکن است استدلال کنیم که احتمالاً زمان آن فرا رسیده است، همانطور که در یک درمان تحلیلی انجام می شود، برای جایگزینی اثرات سرکوب از نتایج عملیات عقلانی عقل استفاده کنیم .(از “آینده یک توهم”،1927)

آدمی تمایل دارد بگوید که این نیت که انسان باید «شاد» باشد در طرح «آفرینش» گنجانده نشده است. (از “تمدن و نارضایتی های آن”،1930)

دین یک توهم است و قدرت خود را از این واقعیت می گیرد که  اگر  خواسته های غریزی  خود را دنبال کنیم نابود می شویم.( از “سخنرانی های مقدماتی جدید در مورد روانکاوی”،1933)

دین تلاشی است برای کنترل جهان حسی که در آن قرار داریم، به وسیله دنیای آرزویی که در نتیجه ضرورت های زیستی و روانی در درون خود ایجاد کرده ایم.اما نمی تواند به پایان خود برسد. آموزه‌های آن مُهر دورانی را که در آن سرچشمه گرفته‌اند، دوران کودکی جاهلانه‌ی نوع بشر را به همراه دارد. تسلی های آن سزاوار اعتماد نیست. (از “موسی و یکتا پرستی”،1939)

بی اخلاقی یا فساد، در مقایسه با اخلاق، همیشه در دین پشتوانه پیدا کرده است.

دین سیستمی از توهمات واهی همراه با انکار واقعیت است، چنانکه ما در هیچ جای دیگری جز در حالت سردرگمی توهم آور خود را سعادتمندانه نمی یابیم. یازدهمین دستور دین این است که مبادا سؤال کنی.

هر جا می روم می بینم شاعری قبل از من آنجا بوده است.

مطلب مشابه: سخنان عاشقانه ناب؛ 100 نقل قول قشنگ و دلنشین در مورد عشق از بزرگان

کسی که کسی را دوست دارد متواضع می شود. کسانی که عاشق هستند، به اصطلاح، بخشی از خودشیفتگی خود را گرو گذاشته اند.

جملات قصار فروید

کلمات دارای قدرت جادویی هستند. آنها می توانند بزرگترین شادی یا عمیق ترین ناامیدی را به ارمغان بیاورند؛ آنها می توانند دانش را از معلم به دانش آموز منتقل کنند؛ کلمات سخنور را قادر می سازند تا مخاطب خود را تحت تأثیر قرار دهد و تصمیمات خود را دیکته کند. کلمات قادر به برانگیختن قوی ترین احساسات و تحریکات هستند.

انسان با فضیلت خود را به خواب دیدن، کاری که انسان شریر در زندگی واقعی انجام می دهد، راضی می کند.( از “تعبیر رویاها”،1900).

انحرافات قدرتمند، که باعث می شود تصور کنیم از بدبختی خود کاسته ایم و یا از آن دور شده ایم . رضایت های جایگزین، که شاید دردهای ما را کاهش می دهد و مواد مست کننده، که ما را نسبت به دردها بی تفاوت می کند.

هیچ کس مانند من  نیست که بخواهد، شیطانی ترین شیاطین نیمه رام شده ای را که در سینه انسان زندگی می کنند، به ذهن متبادر کنند و  بخواهد با آنها کشتی بگیرد، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که این مبارزه را بدون آسیب به پایان برسانیم.

مؤمنان دیندار به میزان بالایی در برابر خطر برخی بیماری های عصبی محافظت می شوند. پذیرش روان رنجوری جهانی، آنها را از ساختن یک روان رنجور شخصی باز می دارد.

ایگو در خانه خود استاد و رئیس نیست.

هرجا اید بود، ایگو نیز وجود خواهد داشت.

می توان رابطه ایگو با اید را با رابطه بین سوارکار و اسبش مقایسه کرد. اسب انرژی حرکتی را فراهم می کند و سوارکار حق تعیین هدف و هدایت حرکات کوه قدرتمند خود را به سمت آن دارد. اما اغلب اوقات در روابط بین ایگو و اید تصویری از موقعیت کمتر ایده آل را می یابیم که در آن سوارکار موظف است اسب خود را به سمتی هدایت کند که خود اید می خواهد برود.

بیشتر مردم علاقه چندانی به آزادی ندارند، چون آزادی مستلزم و در بر گیرنده ی مسئولیت است و بیشتر مردم از مسئولیت واهمه دارند. زیگموند فروید

از انسان متمدن می خواهیم كه هر جا در طبیعت با زیبایی روبرو می شود، به آن احترام بگذارد و تا آنجا كه دستانش توانایی كار داشته باشند، آن را در آفرینش اشیاء به كار گیرد.زیگموند فروید

ناخودآگاه هریك از ما به نامیرایی خود یقین دارد.زیگموند فروید

پرسشی كه هرگز بدان پاسخ داده نشده است و خود من نیز با وجود سی سال پژوهش و مطالعه برای آن پاسخی نیافته ام این است كه «خواسته ی زنان چیست؟»

جملات قصار فروید

متن های فلسفی از پدر علم روانکاوی

زمانی دراز نگرانیم كه چگونه زنده بمانیم، سپس خود را دل مشغول چگونه نمردن می كنیم؛ این است تمایز هوشمندانه.زیگموند فروید

“تمدن” به مجموعه ی دستاوردها و نهادهایی گفته می شود كه زندگی ما را از زندگی حیوانی پیشینیان دور می كند و دو هدف دارد: یكی نگاهبانی از انسان در برابر طبیعت و دیگری تنظیم روابط بین انسانها.زیگموند فروید 

عواطف و هیجانها مجموعه ای گسترده از دریافت های حسی ما می باشد كه در شرایطی خاص، آن را تجربه می كنیم و در فرایند رفتاری ما تاثیر بسزایی دارند.

تسلط بر طبیعت تنها شرط نیك بختی انسان نیست، چنان كه تنها هدف كوشش های تمدن هم نیست، اما نمی توان بی ارزش بودن پیشرفت های تمدن را از آن نتیجه گرفت.

فایده ی نظم، انكار ناشدنی است، زیرا بهترین امكان بهره گیری از مكان و زمان را به انسان می دهد و در ضمن، نیروهای روانی او را پاس می دارد. 

نظم، نوعی اجبار در تكرار است كه وقتی برقرار شد، مشخص می كند كه یك كار، كی، كجا و چگونه انجام شود و با این روش، آدمی را از درنگ و تردید در تكرار موارد مشابه به دور می دارد.

نهفته ترین اسرار ذهن چیزی است كه می توان آن را به هشیاری در آورد.

زیبایی كه حاضر نیستیم آن را از خواسته های تمدن حذف كنیم، نمونه ای است برای نشان دادن اینكه هدف تمدن، تنها سود بردن نیست.

لطیفه ها در حقیقت به این دلیل ساخته می شوند كه مایه ی شادی دیگران گردند و چیزی را كه پیش تر پنهان بود- یا ابراز نگردیده- بیرون بیاورند.

ما به طنز نیازمندیم، زیرا هرچه بزرگتر می شویم این آمادگی را پیدا می كنیم كه افرادی ترشروی و غمگین شویم، اما بچه ها به راحتی می خندند.

انسانها اكنون در چیرگی بر طبیعت تا جایی پیش رفته اند كه می توانند به كمك آن، یكدیگر را تا آخرین نفر نابود كنند.

دگرگونی روح، روندی تكاملی است.

زندگی جمعی انسان تنها زمانی امكان پذیر می شود كه افراد زیادی گرد هم آیند كه از یكایك افراد جمع، نیرومندتر و در برابر فرد، یكپارچه باشند.

متن های فلسفی از پدر علم روانکاوی

عدالت از لوازم تمدن است، یعنی این ضمانت كه نظام حقوقی استقرار یافته، از این پس به سود فرد شكسته نشود.

جملات زیگموند فروید

دانش باید توهم های متافیزیكی، پیشداوری ها و خرافه ها را پشت سر بگذارد، اما مفهوم عقلانیت (یعنی حقیقت، آزادی و عدالت) را به عنوان سنت از نسلی به نسلی منتقل كند.

پس از بیراهه های دراز از طریق علوم پزشكی و روان درمانی، دلبستگی من به مسائل فرهنگی بازگشت كه در زمان نوجوانیم – كه تفكر در من هنوز چنان بیدار نشده بود – مرا به سوی خود می كشاند.

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا