انشا درباره عید قربان + ۷ انشا جذاب و خواندنی درمورد عید قربان
سایت «تکمتن» در این مطلب، مجموعهای از انشاهای زیبا و خواندنی درباره عید قربان را برای دانشآموزان تمامی پایهها گردآوری کرده است؛ انشاهایی که با بیانی ساده، صمیمی و آموزنده به معرفی معنای عید قربان، فلسفه آن، ماجرای حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل و پیامهای اخلاقی این عید پرداختهاند. عید قربان، نماد ایثار، بندگی و تسلیم در برابر خواست خداوند است و نوشتن درباره آن، فرصتی است برای درک بهتر ارزشهایی چون فداکاری، ایمان و توکل. اگر بهدنبال انشاهایی زیبا، روان و قابل استفاده در مدرسه هستید، این مجموعه میتواند راهنمایی کامل و جذاب برای شما باشد.
لیست انشاها

انشا تاریخچه ی عید قربان
عید قربان یکی از اعیاد مهم مسلمین است که برخلاف بسیاری از اعیاد، مورد اختلاف نیست؛ چراکه همه فرق مسلمین این روز را عید محسوب می کنند؛ لذا در دعای مخصوص قنوت نماز عید می خوانیم: «اللهم انی اسألک بحق هذا الیوم الذی جعلته للمسلمین عیدا و لمحمد صلی الله علیه و آله ذخرا و شرفا و کرامه و مزیدا…؛
بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید و برای محمد(صلی الله علیه واله) ذخیره و شرافت و کرامت و فضیلت قراردادی…» و بدین گونه عید را فقط مخصوص مؤمنین ندانسته، همه مسلمین را در آن سهیم می دانیم و اعتقاد داریم این گردهمایی عظیم رهیافتی برای رسیدن به اعتصام به حبل الله است که یکی از مهم ترین دستورات اجتماعی اسلام است.
بنابراین با توجه به مباحث مطرح شده، مناسک حج که در اوج عظمت آن عید قربان قرار دارد، علاوه بر رسیدن به توحید عاملی است مؤثر برای نیل به انسجام و همبستگی هر چه بیشتر مسلمانان.
لذا بزرگان دینی ما به این مسأله بارها تأکید کرده اند که بهترین عمل در این روز برائت از مشرکین و شیاطین حقیقی عالم است و این مهم میسر نمی شود مگر با انسجام و همدلی تمامی مسلمین با هر فکر و عقیده و مسلکی که باشند.
حجاج در ادامه اعمال روز عید با کوله باری از عقیده و جهاد، رو به سنّت قربانی می آورند و آن را به پیشگاه پروردگار هدیه می کنند و به دستور الهی جامه عمل می پوشانند که فرمود: «فـَمَنْ تَمَتَّعَ بِالعُمْره اِلَی الحَجِّ فـََمَا اسْتَیْسَرَ مِنَ الْهَدْیِ.»
آن کسی که به قربانگاه می رود و گوسفندی را ذبح می کند، در حقیقت با حرکتی نمادین عزم از میان بردن هوس ها و وابستگی هایش را می کند و آماده ایثار و فداکاری می شود. این عمل را از آن جهت که عبادت و وسیله تقرّب به خداست، قربان گویند.
چنان که امام سجاد(علیه السلام) ضمن پرسشی از شبلی پرسیدند: «آیا به هنگام سربریدن قربانی، نیت کردی که با تمسک به حقیقت تقوی و ورع حلقوم طمع را قطع کنی … »
عید قربان در اسلام
عید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است که یادآور زیباترین نمونه تعبّد انسان در برابر خداوند متعال است. عید قربان، عید فداکاری، ایثار، قربانی، اخلاص و عشق است. فدا کردن فرزند دلبند خود، در راه خدا، امتحانی الهی برای حضرت ابراهیم علیه السلام بود که عید قربان یادآور آن است.
اسلام نیز خواسته است که مسلمانان هر سال عید قربان را جشن گیرند تا این اصول و ارزش های الهی را همواره مدّنظر داشته باشند و همواره برای تبعیّت از دستورات خداوند و کسب رضایت الهی آماده هرگونه ایثار و فداکاری باشند.ابراهیم از جانب پروردگار، مأمور قربانی کردن فرزند دلبندش اسماعیل شد.
هنگامی که ابراهیم فرمان الهی را به پسرش ابلاغ کرد، اسماعیل گفت: پدر جان! فرمان خدا را اجرا کن که مرا از صابران خواهی یافت.
در صبحی دلکش، اسماعیل دست در دست پدر، در صحرای منی، به سوی قربانگاه پیش رفت و خوشحال بود از این که خداوند متعال، او را برگزیده است. آن گاه ابراهیم با دست هایی محکم و استوار خنجر در حنجره اسماعیلش نهاد تا سر از پیکر عزیزش جدا کند.
تیغ بر گلوی فرزند می چرخید، ولی نمی برید. گویی معجزه ای رُخ داده بود. ناگهان قوچی برای قربانی شدن در پیش چشمان ابراهیم نمایان شد و هاتفی ندا داد.
ابراهیم! تو از این آزمون سربلند بیرون آمدی؛ پس دوستی خد گوارایت باد! امروز نیز حاجیان، در موسم حج، به درگاه خداوند قربانی می کنند تا بگویند: خداوندا! ما نیز چون ابراهیم تسلیم توییم. پس در این روز زنجیرهای اسارت و تعلقات را می بریم تا بیش از پیش به تو نزدیک شویم.
قرآن کریم، ضمن بیان داستان های آموزنده، که از مهمترین برنامه های تربیتی آن کتاب الهی است، نمونه هایی از مقامات والای انسان های واقعی را نشان می دهد، تا هدف از این دستورات متین آسمانی را به بشر بفهماند. قربانی نمودن فرزند و یا ذبح گوسفند، مطلوب اساسی نیست، بلکه هدف، پرورش افکار ناب، دل های پاک و جان های منزه است.
خداوند در قرآن می فرماید: پس همین که ابراهیم و اسماعیل سر تسلیم فرود آوردند و ابراهیم، او را بر پیشانی بر زمین خوابانید، ندایش دادیم که ای ابراهیم! بحق، تصدیق مأموریت در خواب نمودی و مابه نیکوکاران این چنین پاداش می دهیم.
و این گونه بود که ابراهیم و اسماعیل به عموم جهانیان نشان دادند که آنچه عیار گوهر انسانیّت را بالا می برد و او را موجودی شریف می گرداند، همان حالت خضوع و تسلیم در برابر حق تعالی است.
مطالب مشابه: متن تبریک عید قربان / جملات و اشعار زیبا برای تبریک عید عزیز قربان

انشا عید قربان
عید قربان ریشه در دوران قبل از تاریخ بشر دارد. انسانهای اولیه برای به دست اوردن ترحم خدایان دست به قربانی کردن حیوانات و انسانها میزدند. این سنت در اسلام نیز پذیرفته شدهاست.
در روایات مختلف دین اسلام آمدهاست که ابراهیم در سن بالا دارای فرزندی شد که او را اسماعیل نام نهاد و برایش بسیار عزیز و گرامی بود. اما مدتها بعد، هنگامی که اسماعیل به سنین نوجوانی رسیده بود، فرمان الهی چندین بار در خواب به ابراهیم نازل شد و بدون ذکر هیچ دلیلی به او دستور داده شد تا اسماعیل را قربانی کند.
او پس از کشمکشهای فراوان درونی، در نهایت با موافقت خالصانه فرزندش، به محل مورد نظر میروند و ابراهیم آماده سر بریدن فرزند محبوب خود میشود. اما به هنگام انجام قربانی اسماعیل خداوند که او را سربلند در امتحان مییابد، گوسفندی را برای انجام ذبح به نزد ابراهیم میفرستد.
این عید هر ساله در کشورهای اسلامی برگزار می شود و در این روز همه به دیدن حاجی های فامیل رفته و از او دیدن می کنند.
برگزار کردن مراسم قربانی در این عید بر همه واجب نیست و تنها بر زائران کعبه در مراسم حج واجب است، اما بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند، گاو یا شتری را قربانی کرده و گوشت آنرا بین همسایگان و مستمندان تقسیم میکنند .
در روایتهای مکرری نقل شده که در روز عید قربان، قربانی کنید تا گرسنگان و بیچارگان نیز به خوراک برسند.حاجیان در این روز پس از به پایان رساندن مناسک حج، حیوانی را ذبح میکنند
پس از قربانی آنچه بر آنان در حال احرام، حرام شده بود – مانند نگاه کردن در آینه، گرفتن ناخن و شانه زدن مو -، حلال میگردد و با توجه به اینکه حج، یکی از عبادتهای بسیار مهم در اسلام است، توانایی به انجام رساندن آن نیز برای هر مسلمانی بسیار شادی آور است،
در نتیجه، روزی که پس از انجام وظایف سنگین حج، به عنوان جایزه الهی و اتمام احرام پیش میآید را عید میدانند.
وصف عید قربان
عید قربان یادآور زیباترین نمونه تعبّد انسان در برابر خداوند متعال است. عید قربان، عید فداکاری، ایثار، قربانی، اخلاص و عشق است. فدا کردن فرزند دلبند خود، در راه خدا، امتحانی الهی برای حضرت ابراهیم علیه السلام بود که عید قربان یادآور آن است.
اسلام نیز خواسته است که مسلمانان هر سال عید قربان را جشن گیرند تا این اصول و ارزشهای الهی را همواره مدّنظر داشته باشند و همواره برای تبعیّت از دستورات خداوند و کسب رضایت الهی آماده هرگونه ایثار و فداکاری باشند.
ایثار و فدکاری پدری به نام ابراهیم و پسری به نام اسماعیل که هر دو از بندگان بزرگ خداوند بودند. ابراهیم از جانب پروردگار، مأمور قربانی کردن فرزند دلبندش اسماعیل شد. هنگامی که ابراهیم فرمان الهی را به پسرش ابلاغ کرد، اسماعیل گفت: پدر جان! فرمان خدا را اجرا کن که مرا از صابران خواهی یافت. خوشحال بود از این که خداوند متعال، او را برگزیده است.
قرآن کریم، ضمن بیان داستانهای آموزنده، که از مهمترین برنامههای تربیتی آن کتاب الهی است، نمونههایی از مقامات والای انسانهای واقعی را نشان میدهد، تا هدف از این دستورات متین آسمانی را به بشر بفهماند.
هدف قربانی نمودن فرزند و یا ذبح گوسفند نیست، بلکه هدف، پرورش افکار ناب، دلهای پاک و جانهای منزه است.
خداوند در قرآن میفرماید: پس همین که ابراهیم و اسماعیل سر تسلیم فرود آوردند و ابراهیم، او را بر پیشانی بر زمین خوابانید، ندایش دادیم که ای ابراهیم! بحق، تصدیق مأموریت در خواب نمودی و مابه نیکوکاران این چنین پاداش میدهیم.
خداوند و عید قربان
ما در این دنیا هر چیزی که داریم را به خواست و قدرت خداوند داریم، پس اگر او بخواهد روزی هر یک از آنها را بگیرد باید قبول کنیم. این می تواند سخت باشد اما می دانیم در پایان خداوند شادی را به مومنان هدیه می کند.
روز عید قربان روز است که خداوند پیامبر خود حضرت ابراهیم را مورد آزمایش قرار داد تا بین عمل به دستور خداوند و عشق و علاقه به فرزند یکی را انتخاب کند. پس فرمان تا ابراهیم تنها پسر خود یعنی اسماعیل را قربانی کند. ابراهیم تصمیم داشت آن را عملی کند، اما خداوند که پیامبر خود را در آزمون سربلند دید، قوچ بزرگی فرستاد تا حضرت ابراهیم برای اطعام فقرا و خویشاوندان قربانی کند. هنوز هم قربانی پیروی از سنت پیامبر خدا، مولای ما ابراهیم علیه السلام است، که نشان دهنده ی اطاعت کامل بندگان مومن از اوامر پروردگار است، علاوه بر این، قربانی بیانگر سپاسگزاری از برکات خداوند است.
در روز خجسته عید قربان، تعدادی فعالیت مذهبی غیر از مناسک حج انجام می شود که در آن مسلمانان، چهارپایان قربانی می کنند و گوشت آنها را بین فقرا و نیازمندان تقسیم می کنند. و آن را روز قربانی نیز می گویند و یادآور سنت ابراهیم علیه السلام پس از ذبح قوچ است که خداوند متعال به جای قربانی حضرت اسماعیل فرستاد. این عمل بعداً یکی از مبانی عید قربان شد که مسلمانان در تمام نقاط زمین برای کسب ثواب بزرگ انجام می دهند.
در این روز زائران خانه خدا شیطان را سنگسار می کنند تا مغلوب و رانده از رحمت خدای متعال شود، پس از آن به زیارت خانه خدا می روند. دیدارها در میان اقوام، اقام و دوستان هم در این روز بسیار انجام می شود، بچهها از تعطیلات عیدشان شادی میکنند و نذورات و خیرات در این روز زیاد است. توزیع بین فقرا و نیازمندان و دادن شیرینی و گوشت و شیرینی از کارهایی است که در روز عید قربان انجام می شود.
عید قربان عید نشان داده بندگی تمام و کمال حضرت ابراهیم است و هر ساله این درس را به ما می دهد که باید در راه رضایت خدا از هر چیزی که داریم دست بکشیم زیرا هر چه داریم او به ما عطا کرده است. نتیجه این کار می تواند بالا رفتن جایگاه مومن در نزد خدا باشد.
مطالب مشابه: عکس نوشته های مذهبی / عکس پروفایل های مذهبی قرآن

نتایج عید قربان
عید قربان یکی از اعیاد مسلمانان است که در آن پیامبر خدا در امتحان الهی موفق شده است. همه بندگان در دنیا ممکن است مورد ازمون قرار گیرند.
عید قربان یکی از مهمترین اعیاد مسلمانان است و ما در ایران هر ساله آن را جشن می گیرم. در این روز واقعه بزرگی رخ داده است که سربلند شدن حضرت ابراهیم در امتحان دشوار پروردگار می باشد. حضرت ابراهیم یکی از پیامبران ماست که صاحب فرزند نمی شود تا اینکه خداوند پسری به او داد که او را اسماعیل نام گذاشتند. خداوند از علاقه ابراهیم به همسر و فرزندش آگاه بود، به پیامبر خود دستور داد تا آنها را در بیابان رها کند. در آن بیابان معجزه ای رخ داد که باعث شدن آن مادر و فرزند بتوانند آنجا زندگی کنند. پس از سال ها که اسماعیل به سن نوجوانی رسید و حضرت ابراهیم آنها را دوباره پیدا کرد. امتحان سخت دیگری برای او از طرف خداوند تعیین شد.
خداوند به ابراهیم امر کرد که پسر را در راه خدا قربانی کند. این کار برای ابراهیم خیلی سخت بود اما او مطیع امر پروردگار بود. پس از اینکه فرمان خدا را به اسماعیل گفت، او هم قبول کرد. روزی که پدر و پسر به محل قربانی می رفتند، خداوند که پیامبر خود را سربلند در آزمون الهی دید، گوسفندی را برای آنها فرستاد تا به جای اسماعیل قربانی کنند.
به همین دلیل است که مسلمانانی که به زیارت خانه خدا رفته اند، هر ساله در روز عید قربان یک گوسفند قربانی می کنند تا راه حضرت ابراهیم را دنبال کنند.
خداوند همه بندگان چه پیامبر یا غیر از آنها را مورد امتحان قرار می دهد و تنها ایمان بندگان است که می تواند آنها را نجات دهد و سربلند کند.
انشا تمام پایه ها
عید قربان یکی از دو عید بزرگ در دین اسلام است و یکی از مهم ترین وقایع هر ساله مسلمانان است که هر مسلمانی از زائران خانه خدا در این روز به انجام قربانی و زیارت می پردازند، زیرا این اعمال در روز قربان روز پاداش و ثواب برای مردم به شمار می رود.
عید قربان یکی از جشن های مسلمانان در سراسر جهان است که در آن چهارپای حلال گوشتی را در راه خداوند ذبح می کنند. در واقع قربانی کردن که یکی از اعمال واجب حج است و با آن حج که رکن پنجم دین است، کامل می شود، فقط در دهم ذی الحجه انجام می شود. مسلمانان در این روز عید قربان را جشن می گیرند و مناسک حج را تکمیل می کنند.
افراد دیگری که در مراسم حج نیستند، عید خود را با خانواده و عزیزانش آغاز کند، پس خانهها از اهل و خانوادهشان پر میشود و بوی خوشی و شادی از آنها میپیچد، و آنچه که عید قربان را متمایز میکند، انجام سنت حضرت ابراهیم است قربانی و تقدیم به فقرا و نیازمندان به نیت رضای خداوند متعال.
وقت نماز که عید فرا برسد، مومنان به صورت دسته جمعی در مسجد نماز میخوانند و سپس هر کدام به سوی منازل میروند. حال و هوای عید در تمام این روزها تداوم می یابد که در بین افراد احساس محبت و همدلی ایجاد می کند. به خصوص با کمک به مستمندان باعث شادی همه افراد میشود.
بنابراین، درمی یابیم که این عید مسلمین شادی بی نظیری دارد، زیرا با اعمال نیکی که در آنها عرضه می شود، کینه و حسد دل ها را از بین می برد و آنها را از گناهان و بدی ها پاک می کند و در نتیجه به هم می پیوندد. خانوادهها و دلهایشان نسبت به هم دلسوزی میکنند و روزگارشان را با محبت و آشنایی و بردباری میآرند، خدایی را که بندگانش را به این دین راستین هدایت کرد و آنان را به پیروی از سنت پیامبرش و حضرت محمد (ص) هدایت کرد.
مطالب مشابه: انشا امام رضا (ع) ۸ انشا مذهبی درباره امام هشتم و مشهد