انشا درباره راستگویی و صداقت / ۱۰ انشا برای پایه های مختلف

راستگویی و صداقت حداقل برای ما ایرانیان اهمیت بسیاری دارد و از هزاران سال پیش بر روی این مسئله تاکید شده است. از سوی دیگر مهم است که معلمین عزیز در دوران آموزش از دانش آموزان انشاهایی درباره صداقت و راستگویی درخواست کنند. ما نیز در این بخش از سایت ادبی و هنری تک متن قصد داریم چندین انشا درباره راستگویی و صداقت را برای شما دوستان قرار دهیم. در ادامه با تک متن همراه شوید.

انشا درباره راستگویی و صداقت / ۱۰ انشا برای پایه های مختلف

انشا در مورد راستگویی

مقدمه : صداقت در گفتار، رفتار و اندیشه از جمله فضایل اخلاقی است که می تواند در سازندگی زندگی انسان نقش بسزایی داشته باشد. در واقع راستگویی اولین فصل در کتاب عقل و خرد است و هدیه ای است که بسیاری از انسان ها از داشتن آن محروم اند. انسان های دروغگو برای اینکه دروغشان فاش نشود همیشه مجبورند دروغ ها بزرگ تری بگویند اما بالاخره روزی به خاطر زیاد شدن حجم دروغ های شان و فراموشی آن ها خودشان را لو می دهند.

بدنه انشا : متاسفانه بیشتر افرادی که من می بینم بر روی دروغگویی برچسب سیاست زده اند و به هیچ وجه حاضر نیستند انسانی صادق و درستکار باشند زیرا فکر می کنند استقبال جامعه از آن ها کمتر می شود، من به عنوان یک انسان هیچ وجه حاضر نیستم که به خاطر دروغگویی دوستان زیادی داشته باشم و ترجیح می دم دوستانی کم اما صادق داشته باشم. زیرا خداوند به ما گفته است که یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّه َ وَکُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ «ای مؤمنان، از خدا بترسید و همگام با راستان باشید.» و همین برای من بس است که انسانی راستگو باشم.

نتیجه گیری : نتیجه می گیریم که راستگویی بر هر انسانی واجب است و او باید این صفت خوب را در زندگی خود حفظ کند. اگر ما صادق باشیم دیگران به راحتی به ما اعتماد می کنند و همیشه نزد مردم و خداوند محبوب هستیم و از همه مهم تر انسان راستگو همیشه آرامش دارد چون دروغ نگفته است که از فاش شدن آن بترسد.

انشا درباره صداقت و راستگویی در زندگی

انشا درباره صداقت و راستگویی در زندگی

صداقت یکی از صفات بارز انسان های خوب است.

کسی که در رفتار خود صداقت ندارد و دروغ می گوید اول به خودش آسیب می زند و بعد به جامعه، چون انسان یک موجود اجتماعی است و همه ی رفتار ها و گفتار هایش در کل جامعه تاثیر گذار است.

کسی که دروغ می گوید مجبور است برای این که دروغ اولش آشکار نشود دروغ بزرگ تری بگوید، بعضی اوقات هم این فرد یادش می رود که دروغ گفته و خیلی زود خودش را لو می دهد.

دروغ کلید تمام بدی ها و پلیی هاست، پس تا می توانیم باید از آن دوری کنیم و در اعمال خود صادق باشیم.

یکی از ویژگی های انسان های صادق این است که به آن چیزی که گفته اند حتما عمل می کنند و ما خیلی راحت می توانیم به انسان راست گو و صادق اعتماد کنیم، اما در مقابل انسان دروغ گو و ریا کار باید بسیار محتاط باشیم.

باید توجه کنیم که صداقت نه تنها در گفتار، بلکه در عمل هر انسانی نیز باید وجود داشته باشد، در غیر این صورت صداقتی که تنها در گفتار باشد هیچ فایده ای نخواهد داشت و این عمل ریا کاری به حساب می آید.

همه ی ما دوست داریم که دیگران با صداقت با ما رفتار کنند و دروغ نگویند اما ابتدا باید خودمان نیز با دیگران صادق باشیم و از دروغ گفتن بپرهیزیم و در رفتار و گفتاری که با دیگران داریم صداقت داشته باشیم.

گاهی اوقات دروغ گویی و عدم صداقت ما به دلیل ترس از تنبیه است، مانند زمانی که اشتباهی کرده ایم و از ترس تنبیه شدن دروغ می گوییم، اما اگر اشتباهی هم مرتکب شده باشیم نباید دروغ بگویم زیرا زمانی که پشت سر هم دروغ بگوییم این کار به یک عادت تبدیل می شود و تغییر دادن آن بسیار مشکل خواهد بود.

انسان راستگو همیشه در آرامش است چون دروغی نگفته که از آشکار شدن آن بترسد، این افراد شجاع نیز هستند و از گفتن حقیقت هیچ ترسی ندارد، آن ها از بی عدالتی و دروغ حمایت نمی کنند.

آن ها انسان هایی هستند با قلبی بزرگ و در مقابل صداقت از دیگران نیز توقع صداقت دارند.

هر یک از ما باید به اندازه ی توان خود کمک کنیم تا صداقت که یک ویژگی خوب است را در خود و دیگران تقویت کنیم و در جامعه گسترش دهیم در این صورت است که همه از سلامت روانی بر خوردار خواهیم شد و جامعه سالم تری خواهیم داشت.

مطلب مشابه: انشا در مورد ماه (۱۰ انشا کوتاه و بلند درباره ماه زیبا)

مطلب مشابه: انشا درباره دروغگویی {۷ انشا درباره دروغ برای پایه های مختلف}

انشا در مورد صداقت

مقدمه: صداقت شالوده و اصل رفاقت و زندگی است که همانا اگر در خانه ای و محل کاری رخت بر بندد، اعتماد هم از در دیگر خواهد رفت. صداقت مانند آب زلال در زندگی ضروری است. صداقت مانند خورشید درخشان در پنجره اعتماد می درخشد.

بدنه: زندگی و شادابی در صداقت است. اگر در هر کاری و رفتاری و شغلی که هستید، صداقت سرمنشا کارتان باشد، هیچ گونه نگرانی و استرسی نخواهید داشت و مورد اعتماد و محبت اطرافیان و همکاران قرار می گیرید. داشتن صداقت مانند یک آب زلال و جاری در کف رودخانه است که تمام لایه های رود دیده می شود. انسان صادق دارای جایگاهی ویژه در میان مردم بوده و همواره از عملکرد خودش راضی بوده و هیچ گونه نگرانی و دلواپسی به خود راه نداده و می تواند زمینه ساز موفقیت بزرگی باشد.

صداقت یک توشه جذاب است که اگر کسی در زندگی ان را با خود داشته باشد، همواره سفر زندگیش پر از مناظر شاد و بی دغدغه خواهد بود. صداقت در کار و زندگی نوعی احترام گذاشتن به شخصیت خویش است. زیرا انسان صادق با داشتن چنین خصیصه رفتاری عالی به دیگران هشدار می دهد که صداقت سر لوحه کار است و اگر کسی اهل صداقت نباشد در همراهی من جایگاهی ندارد.

بزرگان دین و اخلاق و رفتار هم تاکید بر صداقت و راستگویی دارند و که همانا اگر به این تعالیم خوب و دقیق گوش دهیم همانا از بندگان محبوب خداوند خواهیم بود. انسان دروغگو همیشه ترس رسوایی دارد و اضطراب تنهایی، او برای پوشش یک دروغ هزاران دروغ دیگر می گوید و به این ترتیب بیشترین آسیب روحی و روانی را دیده و از میان جمع هم طرد می گردد. گاهی دروغ مانند یک گلوله برف است که مرتب غلت خورده و بزرگتر می شود. صداقت مانند نسیم خنکی است که موجب آرامش همگان می گردد.

نتیجه گیری: صداقت یک رفتار درست و صواب است که انسانهای سالم به آن آراسته هستند و مانند یک زیور اعمال و گفتار و رفتارهای آنان را مزین نموده است. صداقت گلی خوشبو است که عطر خودش را به همه جا می پراکند. صداقت نشانه دین داری و خداپرستی است که همانا شنیده‌اید که دروغگو دشمن خداست.

متن انشاء با موضوع آثار و فواید صداقت

متن انشاء با موضوع آثار و فواید صداقت

مقدمه: صداقت از نشانه های ایمان است و هرکس که این رفتار شایسته را در خود تقویت کند، در جهت تعالی و انسانیت گام برداشته است. صداقت یک همراه همیشگی و یار موافق در زندگی است. این رفتار شایسته موجب آرامش روح و روان شده و موجب تزکیه نفس می گردد.

بدنه: صداقت نقطه مخالف دروغگویی است که همواره بزرگان و پیامبران بر ان تاکید داشته اند. حتی تاکید فراوان بر این موضوع شده که حرف راست بزنید حتی اگر به ضررتان باشد . صداقت و راستگویی نوعی رهایی است. دروغ مانند یک توده دردناک و بیمار مرتب در حال بزرگ شدن است و همواره فرد دروغگو مورد تنفر مردم است. راستگویی نشان سلامت روح و روان بوده و موجب رستگاری هم می گردد.

صداقت چون نور ملایم آفتاب انسان را گرم نگه می دارد و انسان به صداقت خود متکی بوده و از هیچ کس و هیچ چیز خدا ترسی ندارد. صداقت چون طعم خوش شهد موجب شادکامی شده و موجب بهتر شدن حال معنوی انسان می گردد. دروغگویی موجب زیاد شدن اعمال بزه و نامناسب در جامعه شده و جامعه نا امن شده و هرج و مرج به همه جا نفوذ می کند. قانون و ضابطه از بین رفته و هرکس در هر مرتبه می تواند دروغ گفته و به ظاهر همه چیز را به نفع خویش به پایان برساند.

اما این پایان کار نیست و هیچ بار کجی به منزل نرسیده و افراد دروغگو هم رسوا خواهند شد. صداقت جوهر وجود انسان بوده و ذات انسان را سالم و ناب نگاه می دارد. هربار که در شرایط سخت قرار می گیرید با توکل به خداوند حرف راست و صادق را بزنید تا مورد لطف و عنایت خاص او قرار گیرید.

نتیجه گیری: صداقت بهترین رفتار انسان است. کاش بدانیم که راه رستگاری و فلاح در صداقت است. خداوند بنده راستگو را دوست داشته و برایش همه راه ها را می گشاید. صداقت را چون فریضه واجب دانسته و به ان عمل کنیم تا مورد لطف خاص خداوند قرار بگیریم. صداقت بهترین توشه سفر آخرت است که موجب بهتر شدن راه سفر می گردد.

مطلب مشابه: انشا درباره امام زمان (عج) ۱۰ انشا حضرت مهدی امام دوازدهم

انشا درباره چرا باید راستگو باشیم؟

روزی از روزها، فروشنده‌‌ای برای خود مغازه‌ای باز کرده بود. او به راستگویی علاقه‌ای نداشت و همیشه می‌خواست جنس‌های ارزان را به قیمت بالاتری به مشتری‌ها بفروشد. مادرش می‌گفت پسرم، این کاری که انجام می‌دهی آخر و عاقبت خوبی ندارد. مراقب آبروی خود باش تا آن را از دست ندهی. زیرا کسی که آبرو نداشته باشد، بقیه آن را دوست نخواهند داشت. اما مرد گوش به این حرف‌ها نمی‌داد و به کاری که می‌کرد علاقه‌مند بود. او جنس‌های ارزان و بی‌کیفیت به مغازه خود می‌آورد و آن‌ها را با نام کالاهای باکیفیت و گران به بقیه می‌فروخت. مردم که از این مسئله خبر نداشتند، مجبور به خرید کردن بودند، زیرا جز این مغازه، جای دیگری برای خرید وسایل مورد نیاز خود نداشتند.

روزگار سپری شد، ماه‌ها گذشت. مردم هر روز بیشتر از قبل از جنس‌هایی که می‌خریدند ناراضی بودند زیرا آن‌ها دوام چندانی نداشتند و به راحتی خراب می‌شدند. آن‌ها فکر می‌کردند که نمی‌توانند از وسایل خود به خوبی مراقبت کنند و لایق داشتن اشیا گران قیمت نیستند. تا این‌که روزی در میدان اصلی شهر، عده‌ای از مردم ایستاده بودند و به گفت و گو می‌پرداختند. یکی از آن‌ها مشکل خرابی وسایل خود را بازگو کرد تا راه حلی بگیرد. ناگهان متوجه شد که اکثر مردم با این مسئله مواجه شده‌اند و هر کدام فکر می‌کردند که تنها آن‌ها هستند که مشکل دارند. با گفت و گوهای فراوان به این نتیجه رسیدند که به سراغ مرد مغازه‌دار بروند و پول‌ های خود را پس بگیرند.

آن‌ها جنس‌هایی که خریده بودند را جلوی مغازه به صورت کوهی بزرگ درآوردند و خواهان بازگشت پول خود شدند. مغازه‌دار ابتدا تلاش کرد که آن‌ها را متقاعد کند که حرف‌های او راست و حقیقت بوده و این وسایل کیفیت خوبی دارند. زمانی که دید‌ مردم عصبانی‌تر می‌شوند، پول آن‌ها را پس داد و غمگین و افسرده در گوشه مغازه خود، زانوی غم بغل گرفت‌. مادرش که ماجرا را شنیده بود نزد مرد رفت و به او گفت که اگر این بار مسیر درست را در پیش بگیرد، سرافکنده نخواهد شد. مغازه‌دار نیز به حرف مادر گوش کرد و به فردی مورد اعتماد در شهر تبدیل شد.

انشا قشنگ درباره صداقت

انشا قشنگ درباره صداقت

مقدمه:

راستگویی یکی از مهم‌ترین صفات اخلاقی است که انسان باید از آن برخوردار باشد. راستگویی یعنی مطابق با واقعیت سخن گفتن و عمل کردن. انسان راستگو همیشه به فکر دیگران است و سعی می‌کند با راستگویی به آنها کمک کند.

بدنه:

راستگویی آثار و فواید زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین آثار راستگویی، ایجاد اعتماد است. انسان راستگو مورد اعتماد دیگران است و آنها می‌توانند به او تکیه کنند. راستگویی همچنین باعث ایجاد آرامش و آسایش در زندگی می‌شود. انسان راستگو همیشه با خیال راحت زندگی می‌کند و از اینکه دیگران از او دروغ می‌گویند، نگران نیست.

راستگویی در روابط اجتماعی نیز بسیار مهم است. انسان راستگو در روابط اجتماعی خود موفق‌تر است و می‌تواند دوستان و همکاران بیشتری پیدا کند. راستگویی همچنین باعث تقویت شخصیت انسان می‌شود. انسان راستگو فردی با اعتماد به نفس و عزت نفس است.

در مقابل راستگویی، دروغگویی قرار دارد. دروغگویی یکی از بدترین صفات اخلاقی است که انسان می‌تواند داشته باشد. دروغگویی باعث از بین رفتن اعتماد، ایجاد آرامش و آسایش و تضعیف شخصیت انسان می‌شود.

یکی از راه‌های تربیت کودکان برای راستگویی، این است که خودمان راستگو باشیم. کودکان از رفتارهای ما الگو می‌گیرند و اگر ما راستگو باشیم، آنها نیز راستگو خواهند شد. همچنین باید به کودکان آموزش دهیم که دروغگویی چه آثار مخربی دارد.

نتیجه:

در پایان باید گفت که راستگویی یکی از مهم‌ترین صفات اخلاقی است که انسان باید از آن برخوردار باشد. راستگویی باعث ایجاد اعتماد، آرامش و آسایش و تقویت شخصیت انسان می‌شود.

مطلب مشابه: انشا درباره کتاب (مجموعه ۱۴ انشا درباره کتاب و کتاب خوانی)

انشا در مورد فایده راستگویی و ضرر دروغگویی

مقدمه

سلام دوستان! امروز می‌خواهم دربارهٔ راستگویی و دروغگویی صحبت کنم. راستگویی یعنی اینکه ما همیشه حقیقت را بگوییم و دروغگویی یعنی اینکه به عمد چیزی را تغییر بدهیم یا چیزی بگوییم که درست نیست. راستگویی خیلی خوب است و به ما کمک می‌کند تا دوستان خوبی داشته باشیم و دیگران به ما اعتماد کنند.

بدنه

اگر راست بگوییم، دیگران به ما اعتماد می‌کنند. مثلاً وقتی به معلم‌مان می‌گوییم که کارمان را درست انجام داده‌ایم و واقعاً هم همین‌طور باشد، معلم به ما اعتماد می‌کند و فکر می‌کند که می‌توانیم کارهای بیشتری انجام دهیم. همچنین، وقتی با دوستانمان راست می‌گوییم، آن‌ها هم به ما اعتماد می‌کنند و دوستی‌مان محکم‌تر می‌شود.

اما دروغگویی خیلی بد است. وقتی دروغ می‌گوییم، ممکن است دیگران از ما ناراحت شوند. مثلاً اگر به دوستم بگویم که کتابم را گم کرده‌ام، در حالی که واقعاً آن را نداشته‌ام، دوستم فکر می‌کند که من با او صادق نیستم. این باعث می‌شود که دوستم از من دور شود و دیگر نتوانیم با هم خوب بازی کنیم. همچنین، اگر دروغ بگوییم، ممکن است مجبور شویم دروغ‌های بیشتری بگوییم تا دروغ قبلی‌مان را پنهان کنیم و این کار خیلی سخت و خسته‌کننده است.

نتیجه

بنابراین، راستگویی همیشه بهتر از دروغگویی است. راستگویی به ما کمک می‌کند تا دوستان خوبی داشته باشیم و زندگی‌مان را شادتر کنیم. بیایید همیشه راست بگوییم و از دروغ گفتن پرهیز کنیم تا دنیا را جای بهتری بسازیم.

انشا تحقیقی درباره صداقت

مقدمه:

راستگویی و دروغگویی دو صفت متضاد هستند که در زندگی انسان نقش مهمی ایفا می کنند. راستگویی یعنی بیان حقیقت و مطابقت گفتار با واقعیت، در حالی که دروغگویی یعنی بیان خلاف حقیقت و مطابقت گفتار با غیرواقعیت.

بدنه:

راستگویی دارای فایده های بسیاری است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اعتمادسازی: راستگویی باعث ایجاد اعتماد بین افراد می شود. وقتی کسی راستگو باشد، دیگران به او اعتماد می کنند و می توانند با خیال راحت با او در ارتباط باشند.

حفظ آبرو: راستگویی باعث حفظ آبرو و اعتبار افراد می شود. وقتی کسی راستگو باشد، دیگران به او احترام می گذارند و او را فردی قابل اعتماد می دانند.

حل مشکلات: راستگویی می تواند در حل مشکلات کمک کند. وقتی کسی راستگو باشد، دیگران می توانند به او اعتماد کنند و با او همکاری کنند تا مشکلات را حل کنند.

پیشرفت: راستگویی می تواند به پیشرفت افراد در زندگی کمک کند. وقتی کسی راستگو باشد، می تواند اعتماد دیگران را جلب کند و فرصت های بیشتری برای موفقیت به دست آورد.

دروغگویی نیز دارای مضرات بسیاری است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

از بین رفتن اعتماد: دروغگویی باعث از بین رفتن اعتماد بین افراد می شود. وقتی کسی دروغگو باشد، دیگران به او اعتماد نمی کنند و نمی توانند با او در ارتباط باشند.

افت آبرو: دروغگویی باعث افت آبرو و اعتبار افراد می شود. وقتی کسی دروغگو باشد، دیگران به او احترام نمی گذارند و او را فردی غیرقابل اعتماد می دانند.

افزایش مشکلات: دروغگویی می تواند باعث افزایش مشکلات شود. وقتی کسی دروغگو باشد، ممکن است مشکلاتی را برای خود و دیگران ایجاد کند.

عدم پیشرفت: دروغگویی می تواند مانع پیشرفت افراد در زندگی شود. وقتی کسی دروغگو باشد، ممکن است فرصت های زیادی برای موفقیت را از دست بدهد.

بنابراین، راستگویی صفتی پسندیده و دروغگویی صفتی ناپسند است که باید از آن اجتناب کرد. راستگویی باعث ایجاد اعتماد، حفظ آبرو، حل مشکلات و پیشرفت در زندگی می شود، در حالی که دروغگویی باعث از بین رفتن اعتماد، افت آبرو، افزایش مشکلات و عدم پیشرفت در زندگی می شود.

نتیجه:

در پایان، توصیه می شود که همیشه راستگو باشید و از دروغگویی اجتناب کنید. راستگویی باعث می شود که زندگی شما بهتر و موفق تر شود.

مطلب مشابه: انشا با موضوع سفر تخیلی به آینده (۱۰ انشا جدید و جالب)

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا